Ny bragd av Magnus

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjakkgeniet Magnus Carlsen (17) vant Aerosvit-turneringen i Ukraina. I onsdagens oppgjør spilte han remis (uavgjort) med hvite brikker mot ukraineren Andrej Volokitin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraineren var i likhet med Carlsen en tidlig stjerne da han ble verdensmester for spillere under 12 år i 1998. Tre år senere fikk han sin stormestertittel og i 2004 vant han det ukrainske mesterskapet.

Onsdag fylte Volokitin 22 år, men mot hardtspillende Carlsen fikk han ikke den bursdagspresangen han mest av alt ønsket seg. Partiet varte i fem timer og 15 minutter. Etter 79 trekk ble spillerne enige om remis. Dermed har den norske 17-åringen vunnet den prestisjetunge turneringen, uansett utfall i torsdagens avsluttende kamp mot Sergej Karjakin fra Russland.

– Det var en maktdemonstrasjon av Magnus. Han har levd opp til forventningene og vel så det, sier presidenten i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, til NTB.

Carlsen er så langt ubeseiret i Aerosvit-turneringen, og han har presset mange meritterte motstandere til grove feil. Mot Volokitin kjempet han innbitt, men ukraineren forsvarte seg godt og fortjente det halve poenget.

Med remis mot Volokitin forsvant imidlertid muligheten for «wonderboy» Carlsen til å avansere helt til topps på den uoffisielle verdensrankingen. Han har nå 2.792 ratingpoeng og er uoffisielt nummer to i verden. (©NTB)