Hyller Solskjær, støtter skoleprosjektet

<p>Foto: Scanpix.</p><p> </p>
Foto: Scanpix.  

Når Ole Gunnar Solskjær skal hylles med en testimonialkamp i Manchester United retter hovedpersonen selv fokus mot fattige barn i Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær vil gi store deler av inntekten til skoleprosjektet han har i Afrika. Via det bygger han skoler i Uganda, Angola og Mosambik.

– Da jeg fikk vite at jeg kom til å få kampen så tenkte jeg at jeg enten kunne gjøre det i stillhet, og gi pengene til Unicef eller så kunne jeg prøve å skape noe som ville gi mest mulig til dette prosjektet, sier Solskjær til Uniteds nettsted.

Hjelpe andre

– Jeg ville bruke denne muligheten til å hjelpe andre. Jeg følte bare at dette var måten å gjøre det på, sier han.

Det er tradisjon i engelsk fotball at en stor spiller som gir seg blir hyllet med en egen testimonialkamp. Der spilleren selv spiller, men enda viktigere: Tar med seg inntektene fra kampen.

Og da Ole Gunnar Solskjær ga seg var det nettopp det som ventet ham. 2. august spiller han sin testimonialkamp mot Espanyol på Old Trafford. En slik kamp drar inn penger, og store deler av inntektene vil gå til Solskjærs skoleprosjekt i Afrika.

Det er ikke bare småtteri Solskjær vil håve inn fra kampen. Old Trafford tar 76.312 tilskuere, og med som ble annonsert tirsdag vil det gi nordmøringen mer enn nok til både salt og smør på brødet.

Ca. 25 pund (250 kroner) koster det å komme inn. Og om ca. 50.000 tar turen vil det gi Solskjær 12,5 millioner kroner, fra billettinntektene.

Det som betegnes som «merkbare deler av inntektene» vil gå til Solskjær arbeid i Afrika.

Unicef-ambassadør

– Det er på en måte enda mer fyllende enn noe av det jeg gjorde som spiller. Som en fotballspiller jobber du hardt og strever for å nå målene. Man kan oppnå store ting, men jeg har alltid sagt at fotball er det viktigste som ikke er viktig i livet, sier Solskjær.

Solskjær er Unicef-ambassadør og har vært på flere besøk i Afrika. Der har han vært vitne til ekstrem fattigdom og tenkt mye på hva han kan gjøre for å hjelpe.

– Skoler og utdanning er viktig og det gir meg en god følelse å ha muligheten til å gi barna en sjanse. Man har innflytelse på folk som fotballspiller fordi man skaper minner og glede. Men hvis man bygger en skole kan man endre et helt liv, sier han.

– Da har man noe konkret, ikke noe som bare er i sitt eget hode. Man kan se barn som kommer seg ut av fattigdommen og som kanskje blir leger eller lærere selv, sier Solskjær.

Nylig var han på besøk i Angola. Det gjorde et sterkt inntrykk på United-legenden.

– Man kunne veldig klart se hvor stort behov det var der nede. Jeg prøver å bygge ti skoler. Det er målet. Som en far vet man hvor hjelpeløs barn er, sier Ole Gunnar Solskjær. (©NT

Personvernpolicy