Castro gir seg ikke

<p>Den tidligere kubanske presidenten Fidel Castro lytter under et møte med sin bror Raul Castro, den sittende presidenten, og Venezuelas presidenten Hugo Chavez. Foto: Scanpix/Reuters. </p>
Den tidligere kubanske presidenten Fidel Castro lytter under et møte med sin bror Raul Castro, den sittende presidenten, og Venezuelas presidenten Hugo Chavez. Foto: Scanpix/Reuters. 

Cubas tidligere leder Fidel Castro har på nytt dukket opp i en fjernsynssending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AFP) Den 81 år gamle tidligere presidenten dukket opp på statlig fjernsyn tirsdag. Dette er de første bildene som har blitt offentliggjort av ham siden januar.

I innslaget samtaler Castro i en hage med Venezuelas president Hugo Chavez og sin bror, den kubanske presidenten Raul Castro.

I den tre minutter lange videoen møter Castro også sin privatsekretær Carlos Valenciaga.

Den tidligere presidenten har ikke vist seg ute i offentlighet siden han ble syk i juli 2006. Han trakk seg som president i februar, og overlot posten til sin bror Raul.

Lederen for den kubanske revolusjonen ble sist sett i media da den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva kom på besøk 16. januar.

Statlige medier rapporterer at den tidligere presidenten hadde «vennlige» samtaler om verdens tilstand med Chavez i tre timer.

Chavez besøker jevnlig Fidel Castro, som er i rekonvalesens på hemmelig sted. Castro skriver artikler i avisen og jobber med sine memoarer, ifølge statlige medier.

24. februar overlot Castro makten til sin bror, et og et halvt år etter å ha vært gjennom en mageoperasjon.

- Fidel sitter der, i live og sunn, tenker, skriver og dikterer viktige strategier for Cuba og vårt Latin-Amerika, sa Chavez til journalister etter møtet.

Personvernpolicy