Tilbake i sitt gamle band?

Tilbake i sitt gamle band?
Tilbake i sitt gamle band?

Lionel Richies ønsker å gjenforenes med sitt gamle band The Commodores.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lionel Richie sluttet i The Commodores i 1982 for å satse fullt og helt på sin solokarriere. Noe han for øvrig lykkes stort med, samtidig som restene av bandet fortsatte uten sin tidligere frontmann og vokalist.

Den gjenstående, dog noe amputerte besetningen i The Commodores, som ble dannet i 1968, har aldri offisielt vært oppløst, men har ikke gitt ut nytt låtmateriale på plate på 20 år.

Blant 80-tallets giganter

Lionel Richie ble ved siden av Michael Jackson og Prince en av gigantene når det gjaldt platesalg på 1980-tallet, med suksessalbumene «Can't Slow Down» (1983) og «Dancing On The Ceiling» (1986) som kommersielle høydepunkter. Balladesnekreren sto også bak en rekke av tiårets største hitlåter, inkludert veldedighetsslageren og en av tidenes mest solgte singler, «We Are The World», som han skrev sammen med Michael Jackson for USA For Africa i 1985. «All Night Long», «Hello», «Dancing On The Ceiling» og «Say You, Say Me» er andre monsterhits han har på merittlisten sin.

Men nå mener han at tiden er inne for handling, og vil dra på turné med sitt gamle band igjen før det er for sent.

- Det er best at vi gjør det nå, for om ti år er det ingen som bryr seg lenger, sier 58-åringen til musikkmagasinet Music-News.

Stjernen vil ikke kaste bort mer tid på å organisere gjenforeningen, som kommer i kjølvannet av at bandets gitarist Milan Williams døde for to år tilbake.

I fjor dukket tidligere Commodores-bassist Ronald La Pread opp på scenen sammen med Lionel Richie på en av hans konserter, og sammen fremførte de flere av bandets gamle hitlåter, deriblant «Three Times A Lady» og «Brick House».

Enda et navn i rekken

Dersom gjenforeningen av The Commodores blir et faktum, er det bare enda et navn i rekken av gamle storheter som returnerer. The Police, Roxy Music, Genesis, Take That og Spice Girls er bare noen av dem som har gjenoppstått fra asken i løpet av de siste par årene for å turnere.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy