Ti års fengsel for drapet på Rebecca Rist

En 28 år gammel mann er dømt til ti års fengsel for å ha drept Rebecca Rist i Bergen i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rebecca Rist ble drept i 2006. (Foto: Scanpix)Rebecca Rist ble drept i 2006. (Foto: Scanpix)

Det er to år mindre enn hva aktor la ned påstand om, skriver bt.no.

Tom Espen Jørgensen (28) ble funnet skyldig i drapet torsdag forrige uke. Han har hele tiden nektet for at det var han som drepte den 27 år gamle kvinnen, og sa mandag at han vil anke saken til Høyesterett.

I tillegg til ti års fengsel, dømte Gulating lagmannsrett Jørgensen til å betale 120.000 kroner i oppreisning til Rebecca Rists mor.

Rebecca Rist ble funnet død og delvis avkledd bak en trafokiosk i Åsane i desember 2006. Hun hadde da vært savnet i nesten tre uker.

Jørgensen ble pågrepet allerede før liket ble funnet. Han kom i politiets søkelys på grunn av vitneobservasjoner og trafikk på både hans og den savnede kvinnens mobiltelefon.

I retten kom det fram at Rist døde av blødninger i halsen, noe som tyder på at hun ble kvalt. I skjerpende retning har retten lagt vekt på at tiltalte skjulte liket.

Tom Espen Jørgensen innrømmer at han traff den 27 år gamle kvinnen, men forklarte at hun forlot leiligheten hans i Åsane mens han sov natt til 3. desember 2006.

Stedet hvor den 27 år gamle kvinnen ble funnet død, var bare 500 meter fra leiligheten til Jørgensen. På stedet ble det funnet en sokk som passet med en tilsvarende sokk i klesskapet hjemme hos ham. Dette var blant bevisene mot ham. (©NTB)

Personvernpolicy