Omkom i drukningsulykke

Omkom i drukningsulykke
Omkom i drukningsulykke

Den svenske jazzmusikeren Esbjörn Svensson mistet livet i en dykningsulykke lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var med i et dykkerteam som lørdag drev og dykket under ledelse av en ikke navngitt dykkerleder utenfor Värmdö da han plutselig ble funnet hardt skadd på bunnen nær Björkviks brygge. Livet sto ikke til å redde, melder Sveriges Televisjon.

Jazzpianist og komponist Esbjörn Svensson høstet mye heder for sitt virke og som hovedmannen i anerkjente Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.), hvor han spilte i sammen med Magnus Öström på trommer og Dan Berglund på bass. Svensson ble 44 år gammel.

Jazztrioen slapp sitt første album i 1993 og er nettopp ferdig med innspillingen av sitt 12. album. Esbjörn Svensson ble både i 1995 og i 1996 kåret til årets jazzmusiker i Sverige, og i 1998 ble han belønnet med den svenske varianten av Spellemannprisen, Grammis, for beste komponist mens Esbjörn Svensson Trio mottok pris for albumet «Winter In Venice» samme år. I 2006 ble E.S.T. belønnet med European Jazz Award og BBC Jazz Award. Samme år ble trioen det første europeiske jazzorkester som prydet forsiden på det prestisjetunge amerikanske jazzmagasinet Down Beat.

Esbjörn Svensson ble født i Västerår, Sverige, i 1964. Han etterlot seg kone og to barn.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus