Cæsar-stjerne død

<p>(Foto: Scanpix) </p>
(Foto: Scanpix) 

Skuespiller Ole-Jørgen Nilsen er død, 72 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nilsen sovnet stille inn på sykehuset natt til søndag hvor han brått ble innlagt etter å ha returnert fra ferietur i Spania sammen med kona, skuespiller Kari Rasmussen, melder dagbladet.no.

Den anerkjente skuespilleren har blant annet hatt rollen som millionæren Hans Fredrik Rosenkrantz i såpeserien Hotel Cæsar.

Ole-Jørgen Nilsen debuterte som 23-åring som elev ved Nationaltheatret, og har vært svært respektert i skuespillerkretser.

Han var aktiv i Fjernsynsteateret og er på rollelisten i en rekke Olsenbanden-filmer. I «Hotel Cæsar» spilte han fra 2004 til 2006.

Ole-Jørgen Nilsen ble tildelt Per Aabels ærespris i 2000. Han var også sjef for Nationaltheatret fra 1988-89 sammen med Ellen Horn og Sverre Rødahl og var medstifter av Skuespillerforeningen av 1978 og dens første formann.

- Nils-Jørgen var skuespillernes skuespiller. En super kollega som visste å holde de unge i ørene. Han var en mann som sa fra og som ryddet opp. Vi trenger slike blant oss og han er et stort savn, sier leder i Norsk skuepillerforbund, Agnethe Haaland til dagbladet.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus