Anmelder politiet etter at 22-åring druknet

Anmelder politiet etter at 22-åring druknet
Anmelder politiet etter at 22-åring druknet

Broren mener at politiet ikke tok forsvinningen på alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er broren til 22 år gamle John-Frode Heitmann, som ble funnet død i Lille Lungegårdsvann i Bergen, som nå melder politiet inn til Spesialenheten for politisaker.

- Politiet skulle vært ærlige mot oss, sier broren Bård Espen Heitmann til BA.no.

- Letter å ikke bry seg

John-Frode tjenestegjorde ved marinbasen på Haakonsvern, men forsvant fra vennegjengen natt til 15. november. Han ble ikke funnet før 21. januar.

Bård Espen Heitmann mener det er letter for politiet å ikke bry seg når det er rus i bildet.

- Hovedgrunnen til at vi anmelder politiet, er at vi ble fortalt at Lille Lungegårdsvann var skikkelig gjennomsøkt. Først etter at John-Frode ble funnet, sa politiet at det ikke var gjort så godt søk som de påsto, sier Bård Espen Heitmann til nrkhordaland.no.

- Får kritikk

- Hadde de vært ærlige med oss med en gang, så kunne Forsvaret startet søk, og kanskje kunne han ha blitt funnet etter noen få dager, sier han.

Broren dro selv til Bergen for å følge redningsarbeidet og lete etter marinesoldaten. Alle spor sluttet ved Ole Bulls plass, 200 meter fra vannet hvor Heitmann ble funnet død.

Politimesteren i Bergen fortalte fredag at politiet nå vil søke hjelp hos helsevesenet for å bli bedre på saker som omhandler berusede personer.

- Vårt fokus er å se på det systemet vi har, og se om vi kan finne forbedringspunkter, sa politimester Ragnar Auglend til nrk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus