Selvmordsaksjon mot politistasjon på Sri Lanka

<p>Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

Minst tolv mennesker er drept og 22 såret i en selvmordsaksjon mot en politistasjon i Vavuniya nord på Sri Lanka mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber på motorsykkel detonerte en kraftig sprengladning rett utenfor politistasjonen i byen, som ligger nær grensen til området kontrollert av Tamiltigrene.

– Tolv mennesker ble drept i selvmordsaksjonen, sier en militær talsmann. Både politifolk og sivile var blant de drepte, og flere skolebarn ble såret i angrepet, sier han.

Politiet regner med at selvmordsaksjonisten kom fra den tamilske geriljaorganisasjonen LTTE, Tamiltigrene.

Kampene mellom geriljaen og hæren foregår nå i hovedsak nord i landet, etter at Tamiltigrene i fjor ble drevet ut av sine baser øst på øya.

Regjeringen sa i januar opp den seks år gamle våpenhvileavtalen Norge hadde meklet fram, og har lovet å nedkjempe Tamiltigrene innen utgangen av året. Analytikere mener regjeringshæren den siste tiden har skaffet seg et overtak, men ser likevel ikke noen snarlig militær løsning på den langvarige konflikten.

Tamiltigrene har i 25 kjempet for en egen tamilsk stat nord og øst på Sri Lanka. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus