Åpen for alle - alltid

Sjakk-Magnus vant igjen

Sjakk-Magnus vant igjen
Sjakk-Magnus vant igjen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjakkspilleren Magnus Carlsen fortsetter veien mot toppen av verdensrankingen med seier på seier i turneringen Aerosvit 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foros, Ukraina (NTB): Søndag beseiret 17-åringen den tidligere europamesteren Liviu-Dieter Nisipeanu etter 37 trekk. Etter all sannsynlighet kommer Carlsen til å vinne turneringen Aerosvit 2008 på Krim-halvøya i Ukraina.

Men Magnus Carlsen har et høyere mål i sikte. Vinner han over amerikanske Alexander Onischuk mandag, går han helt til topps på den uoffisielle rankingen over verdens beste sjakkspillere. Han ligger nå bare tre poeng bak indiske Viswanathan Anand.

– Dette er historisk, det er helt fantastisk det han gjør om dagen. Mens han tidligere var best på å ta korte, spektakulære seiere, behersker han nå også de lange partiene. Dette viser at han er blitt en mer komplett og rutinert sjakkspiller, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund.

Det internasjonale sjakkforbundets offisielle ranking oppdateres bare fire ganger i året. Derfor brukes en uoffisiell ranking som oppdateres parti for parti.

– På grunn av den lange utregningstida, er det mulig denne turneringen ikke kommer med på neste ranking. Men forhåpentligvis blir han også offisielt nummer én før han fyller 18 år i november, sier Danielsen. (©NTB)