Sjakk-Magnus vant igjen

Sjakk-Magnus vant igjen
Sjakk-Magnus vant igjen

Sjakkspilleren Magnus Carlsen fortsetter veien mot toppen av verdensrankingen med seier på seier i turneringen Aerosvit 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foros, Ukraina (NTB): Søndag beseiret 17-åringen den tidligere europamesteren Liviu-Dieter Nisipeanu etter 37 trekk. Etter all sannsynlighet kommer Carlsen til å vinne turneringen Aerosvit 2008 på Krim-halvøya i Ukraina.

Men Magnus Carlsen har et høyere mål i sikte. Vinner han over amerikanske Alexander Onischuk mandag, går han helt til topps på den uoffisielle rankingen over verdens beste sjakkspillere. Han ligger nå bare tre poeng bak indiske Viswanathan Anand.

– Dette er historisk, det er helt fantastisk det han gjør om dagen. Mens han tidligere var best på å ta korte, spektakulære seiere, behersker han nå også de lange partiene. Dette viser at han er blitt en mer komplett og rutinert sjakkspiller, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund.

Det internasjonale sjakkforbundets offisielle ranking oppdateres bare fire ganger i året. Derfor brukes en uoffisiell ranking som oppdateres parti for parti.

– På grunn av den lange utregningstida, er det mulig denne turneringen ikke kommer med på neste ranking. Men forhåpentligvis blir han også offisielt nummer én før han fyller 18 år i november, sier Danielsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus