Far skjøt og drepte sine egne døtre i Finland

En mann i 80-årene skjøt to av sine døtre og senere seg selv i Övertorneå i Finland søndag ettermiddag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Övertorneå (NTB-FNB): Han drepte døtrene før han dro til en helseinstitusjon der kona var innlagt, og rettet skytevåpenet mot henne. Hun ble brakt med redningshelikopter til sykehus i Uleåborg, der hun døde søndag kveld.

Politiet ble varslet om skuddvekslingen kl. 14.45 søndag og etter baren noen minutter var de på plass ved helseinstitusjonen, som ligger i Övertorneå nær svenskegrensen nordvest i Finland. Mannen, som etter alt å dømme brukte et håndvåpen, rakk imidlertid å forlate helseinstitusjonen før politiet kom til stedet.

Politifolkene fikk telefonkontakt med ham, men han avbrøt samtalen og straks etter ble det hørt et skudd. Polititalsmannen Seppo Kinnunen sa søndag kveld til den finske rikskringkastingen YLE at årsakene til mannens handlinger ikke er brakt på det rene.

Personalet på helseinstitusjonen der mannen skjøt sin kone, kom ifølge YLE ikke til skade i episoden og situasjonen der ble i kveldstimene beskrevet som rolig. En psykolog var tilkalt for å gi krisehjelp til ansatte og pasienter som ba om det. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus