KONSERT: Spiritualized, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, søndag 15. juni 2008

Suverene ispinner

Suverene ispinner
Suverene ispinner

Til tross for at Spiritualized er stive som pinner på scenen leverte de et teknisk svært god konsert i Frognerbadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jason Pierce leverte et teknisk gjennomført show nesten uten å bevege segJason Pierce leverte et teknisk gjennomført show nesten uten å bevege seg

(Klikk på bildene for større versjon)

Jason Pierce og hans Spiritualized har akkurat sluppet sitt nye album «Songs In A&E», deres sjette studioplate og første på fem år, og entret scenen i Frognerbadet med tilsynelatende ny giv etter fem år i platedvale. I alle fall fremsto bandet umiddelbart som mer spillesugne enn på lang tid, og sjefsånd Jason Pierce hadde ikke gjemt seg bak sitt flygel, slik tilfellet har vært de siste gangene de har spilt på festival i Norge, på Slottsfjell Festival i fjor og på Øya i 2004.

Kosmisk magi

De psykedeliske trekkene som alltid har fulgt Spiritualized musikalske ferd siden de først dukket opp i 1990, er tydeligere enn på lenge. Allerede i åpningsslåten merkes den mystiske sfæren som omgir britene, og deres kosmiske toner nærmest seg det magiske etter hvert som de kom videre ut i settet sitt.

Deilige «Souls On Fire», førstesingelen fra det nye albumet, er en sjelfylt ballade hvor Pierce får god vokal drahjelp av sine kordamer. Dette fungerer på platen, men var nesten enda bedre fra den store utendørssscenen i Frognerbadet.

Spiritualized har befunnet seg i et slags vakuum siden de ga ut mesterverket «Ladies And Gentlemen We're Floating In Space» i 1997. Men med den ferske platen på plass synes bandet å være tilbake i god gammel form.

Resten av bandet var ikke betydelig mer i bevegelse enn sjefen sinResten av bandet var ikke betydelig mer i bevegelse enn sjefen sin

Det låt udiskutabelt også svært bra fra scenen i Frognerbadet tidlig søndag kveld. Men Spiritualized er på ingen måte et spesielt utadvendt eller visuelt band. Jason Pierce og hans medmusikanter på scenen var under hele settet stive som ispinner i det kalde badet, spesielt sjefen selv, og det eneste som vitnet om bevegelighet var de to svarte kordamene, som for øvrig også bidro med sterke vokale innslag, der de pakket inn Pierces stemme på mesterlig vis.

Originale sjelsfrender

Spiritualized byr på en psykedelisk soul av et kaliber som de er ganske alene om på dagens britiske musikkart. De har etter hvert bygget seg opp et repertoar og gradvis finpusset sitt originale uttrykk som nå begynner å sitte virkelig godt. Det fungerer når bandet trøkker til, som i elegante «Come Together», men også der de er langt mer nedpå, som i nevnte «Souls On Fire».

Kordamene var de eneste som vtnet om liv på scenenKordamene var de eneste som vtnet om liv på scenen

Med unntak av at at Spiritualized er omtrent like spennende å beskue på scenen som å følge med på at en våt og grå murvegg tørke i måneskinn, så var deres opptreden på Norwegian Wood en rimelig fornøyelig affære.Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy