Bjørn skutt i Sogn og Fjordane

<p>(Illustrasjonsfoto Scanpix) </p>
(Illustrasjonsfoto Scanpix) 

En bjørn ble skutt på Veslebreen i Sogndal kommune søndag formiddag. Det skal være rundt 50 år siden sist det skjedde på Vestlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjærland (NTB): To jegere skal ha fulgt sporene etter bjørnen som har herjet i Sogn og Fjordane. Bjørnen, som et fellingslag har jaktet på i ti dager, ble skutt like før klokka 12.00 søndag formiddag, skriver bt.no.

Bjørnen har den siste tiden drept en rekke sauer i området. Det skal være rundt 50 år siden det sist ble skutt bjørn på Vestlandet.

– Den siste bjørnen som ble skutt på Vestlandet, ble felt i Jostedalen i Luster i 1956, nærmere bestemt i Leirdal, sier Hermund Mjelstad ved Viltforvaltningen hos Fylkesmannen i Sogn og Fjordane til bt.no.

Miljøpartiet De Grønne mener det vil være vanskelig å opprettholde bjørnebestanden hvis den skytes hver gang den beveger seg inn på menneskets revir.

– Bjørn er en sterkt truet art. Likevel blir de skutt på løpende bånd, alt i regi av den enkelte fylkesmann. Nå må vi stoppe nedslaktingen av bjørnene i Norge, og vi må vurdere om Fylkesmennene er egnet til å se helheten i rovdyrpolitikken, sier talsmann Sondre Båtstrand i en pressemelding.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus