Giske raser over bruk av telefonnummer

Giske raser over bruk av telefonnummer
Giske raser over bruk av telefonnummer

<pKultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) er rasende over at byggevarebransjen har offentliggjort hans private, hemmelige telefonnummer og oppfordret folk til å ringe ham.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Wibecke Lie): – Jeg reagerer sterkt på at aksjonistene ikke bare offentliggjør mitt hemmelige telefonnummer, som også er min hjemmetelefon, men oppfordrer folk til å bruke det. Både politikere og andre trenger en privat sfære. Å ødelegge den, gjør det vanskelig å være politiker, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske på et kort møte med pressen søndag ettermiddag.

Nå undersøker han om offentliggjøringen kan være et brudd på straffelovens paragraf 390 og vurderer å anmelde byggevarekjedene som har offentliggjort telefonnummeret hans på de ansattes T-skjorter.

– Alle som henvender seg til meg jobbmessig via e-post og jobbtelefon får svar, det er ikke nødvendig å ringe meg privat, sier han.

Søndagsåpent

Bakgrunnen for møtet var at de store byggevarekjedene søndag holdt åpent i protest mot at hagesentrene kan holde åpent på søndager, til tross for at de selger mange av de samme varene som byggevarekjedene gjør.

– Helligdagsloven ble lagt fram av Regjeringen Bondevik og vedtatt av et samlet storting etter grundig behandling. Nå er det opp til politi og rettsvesen å håndheve loven, det er ikke departementets oppgave, sier Giske.

Ressurssterk gruppe

Giske reagerer på at det er næringslivsfolk som har offentliggjort det private telefonnummeret hans.

– Hadde det vært en sak som gjaldt en ressurssvak gruppe, skulle jeg hatt større forståelse, men dette er ressurssterke næringslivsfolk som skulle holde seg for gode til å ta i bruke slike virkemidler i en politisk kampanje, sier Giske og legger til at han aldri har opplevd noe lignende tidligere.

– Heldigvis ser det ut til at folk flest er mer fornuftige enn de som står bak denne kampanjen. Jeg har bare mottatt fire-fem tekstmeldinger og ti-tolv telefoner i løpet av dagen, sier Giske, som har hatt flere møter med byggevarebransjen og mener saken er grundig behandlet fra myndighetenes side.

Både Handel og Kontor og LO sentralt har tatt avstand fra kampanjen. (©NTB)

Personvernpolicy