Bush gjør et siste forsøk på å ta bin Laden

<p> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

USAs president George W. Bush gjør et siste forsøk på å fange Osama bin Laden før presidentperioden løper ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvars- og etterretningskilder i Washington og London bekrefter overfor The Sunday Times at en ny jakt på lederen for terrornettverket som sto bak 11. september-angrepene på USA er i gang.

– Hvis Bush kan si at han har drept Saddam Hussein og fanget Osama bin Laden, kan han påberope seg å ha gjort verden til et tryggere sted, sier en amerikansk etterretningskilde til den britiske avisa.

Jakten pågår i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan og er godkjent av den pakistanske regjeringen, ifølge en kilde i Storbritannias spesialstyrker.

Noen analytikere mener den ettersøkte lederen av terrornettverket al-Qaida befinner seg i stammeområdet Bajaur nordvest i Pakistan. En Pentagon-kilde sier at USAs styrker forsøker å rulle opp al-Qaidas nettverk i Pakistan, i håp om å presse bin Laden i retning den afghanske grensa, der amerikanske soldater venter.

– De forbereder seg på en stor kamp, sier han.

Også britiske spesialstyrker deltar i jakten, ifølge The Sunday Times.

Bush er ventet å ankomme Storbritannia søndag, som siste stopp på det som regnes som den amerikanske presidentens avskjedstur i Europa. (©NTB)

Personvernpolicy