Hotell på Alcatraz?

<p> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

Turisttilstrømningen til Alcatraz-øya er blitt så stor at amerikanske myndigheter vurderer å bygge et hotell på øya som i sin tid huset et av verdens mest kjente fengsler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt fra kasinoer til et nytt fengsel er blitt foreslått av utbyggere etter at det beryktede fengselet ble stengt i 1963. Et hotell i en gammel bygningen ved siden av den gamle fengselsbygningen virker å være blant de mer realistiske forslagene.

I motsetning til cellene som Al «Scarface» Capone og hans like ble innkvartert i, planlegger National Park Service i USA et finere hotell på øya.

– Folk sier hele tiden at de har lyst til å se mer av øya. Et hotell vil være den ultimate opplevelsen for besøkende, sier Rich Weideman i det føderale direktoratet.

– Det er en ganske selsom opplevelse, sier Weideman om å overnatte på øya når utsikten til San Francisco forsvinner i tjukk tåke, men lydene fra byen fortsatt kan høres godt.

Alcatraz er en av San Franciscos mest populære turistattraksjoner, og om 1,5 millioner mennesker tar båten ut til øya for å kikke på fengselet hvert år. (©NTB)

Personvernpolicy