Ulmer under bakken i Froland

<p> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

Skogbrannen i Mykland i Froland kommune i Aust-Agder var søndag under kontroll, men for å slukke glørne nede i bakken må det fortsatt mye vann til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mykland (NTB): Natt til søndag kom regnet til Froland, men foreløpig er det meldt om en liten skur over områdene som har vært rammet av skogbrann. Brannen var søndag formiddag under kontroll, men området på 30.000 dekar må undersøkes for å se om det brenner under overflaten.

– Brannen er slukket på overflaten, men flere steder brenner det i dybden, sier brannsjef Jan Kongsvik i Østre Agder brannvesen.

Torven må snus med spade, så man får slukket glørne som mange steder ligger 20 til 30 cm ned i bakken. Kongsvik håper på skikkelig regnvær en stund.

– Hvis det er snakk om en liten skur som trekker seg tilbake, og det tørker opp, så kan etterarbeidet ta uker. Det er et krevende arbeid vi har foran oss, sier Kongsvik.

Søndag formiddag skal brannledelsen i Østre Agder ha et møte for å planlegge det videre arbeidet. Rundt 10 helikoptre og 150 personer vil jobbe hele søndagen. Selv om brannen er under kontroll advarer Kongsvik mot at publikum beveger seg inn på området. Nye problemer har dukket opp etter at brannen har herjet.

– Jordsmonn og røtter på trær er brent så mye at trærne nå velter. Det skjer stille og uten forvarsel, sier Kongsvik. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus