KONSERT: Madrugada, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, lørdag 14. juni 2008

Triumferende avslutning

Triumferende avslutning
Triumferende avslutning

Norges for tiden største band Madrugada inntok Frognerbadet med rene triumfferden som siste band ut i Frognerbadet fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sivert Høyem og kompani ble særdeles godt mottat i Frognerbadet lørdag kveldSivert Høyem og kompani ble særdeles godt mottat i Frognerbadet lørdag kveld

(Klikk på bildene for større versjon)

Etter Robert Burås' tragiske bortgang i fjor sommer har Madrugadas fremtid vært høyst usikker. Men det er like høyst tvilsomt om Sivert Høyem og Frode Jacobsen angrer på at de valgte å fortsette å turnere etter kveldens majestetiske triumf i badet.

Nye tilskudd

Med seg på laget har de fått med seg Cato Thomassen fra Cato Salsa Experience og Alex Kloster-Jensen fra Ricochets, samt Erland Dahlen (Ingrid Olava) bak trommesettet. Sammen utgjør de liveutgaven av Madrugada, som fremstår som bedre enn noen gang tross savnet av bandets tidligere stjernegitarist.

Madrugada er uten tvil hovedårsaken til at billettsalget til årets Norwegian Wood-lørdag var forhåndsutsolgt. Verken Billy Talent eller emo-jyplingene i amerikanske Paramore (som for øvrig ikke er omtalt grunnet totalt og uakseptabelt fotoforbud) har store nok navn til å kunne måle seg med de norske gigantene. Ja, selv Rufus Wainwright må finne seg i å stille i skyggen av de norske stjernene denne kvelden.

Respekt

Publikum viste respekt for Madrugada, dog uten å la seg rive fullstendig med på notene. Hva som er årsaken til det kan ha mange. En ting er at låtutvalget ikke er av sorten som får folk til å gå f

Med dagens besetning var det nærmest et nytt band publikum ble introdusert for på Norwegian WoodMed dagens besetning var det nærmest et nytt band publikum ble introdusert for på Norwegian Wood

ullstendig av hengslene, slik tilfellet var med Foo Fighters på torsdag og Queens Of The Stone Age på fredag i Frognerbadet. Mens en annen er at Madrugadas musikk lettere innfrir til tettere samhold - spesielt blant forelskede par i det fullspekkede amfiet. Og selv om publikum ikke viste noen antydninger tiil tilbakeholdenhet mellom låtene, var de like fullt forholdsvis stillestående under Madrugadas treffsikre fremføring.

- Anonym Merritt

Låtutvalget var en miks fra hele bandets karriere, med en liten, men ikke overdreven vekt på materialet fra årets utgivelse «Madrugada». På en av låtene derfra hadde de fått med seg en av morgendagens stjerner som skal innta den samme scenen; amerikanske Tift Merritt, som gjorde en god, men noe anonym innsats.

Madrugada er til nå på årets Norwegian Wood eneste band som har kommet tilbake på scenen etter endt sett for å gjøre ekstranummer. Det gjorde de i form av noen av sine mest forføreriske låter; deriblant den klassiske åpningsåten fra debutalbumet «Industrial Silence» (1999), «Vocal», «The Kids Are On High Street» fra «The Deep End» (2005) og sistesporet fra «The Nightly Disease» (2001),«Only When You're Gone».

Triumferte foran 8000 tilskuereTriumferte foran 8000 tilskuere

Til dere som har billett til resten av Madrugadas kommende turné, som for øvrig ble sparket i gang i kveld: Det er bare å glede seg!


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy