KONSERT: Billy Talent, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, lørdag 14. juni 2008

Eksentriske Talent

Eksentriske Talent
Eksentriske Talent

Billy Talent var andre kanadiske akt på hovedscenen i Frognerbadet lørdag kveld hvor de gjorde mye av seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vokalist Benjamin Kowalewicz gjorde sitt for å heve temeraturen i FrognerbadetVokalist Benjamin Kowalewicz gjorde sitt for å heve temeraturen i Frognerbadet

Hardcore-rockerne i Billy Talent, frontet av alltid like energiske Benjamin Kowalewicz, gjorde det stikk motsatte av sin landsmann Rufus Wainwright, og stilte med et øredøvende hardcore-show i Frognerbadet.

Billy Talent spilte så sent som på Hovefestivalen i fjor, hvor de gjorde et sterkt inntrykk på en forholdsvis stor folkemengde på Tromøya. Det fullsatte amfiet i Frognerbadet ble nok også kjapt oppmerksomme på kanadiernes smittende utstråling fra scenekanten. Det skader heller ikke å rose norske skjønnheter, noe som ble mottatt til stor jubel - spesielt fra den kvinnelige andelen av festivalgjengerne.

Det er likevel musikken til Billy Talent som først og fremst er deres trumfkort. De spiller på velbrukte formler som har preget punk-, scream- og hardcorescenen i en årrekke. Det de vinner ytterligere gunst for, er at de besitter et låtmateriale som fungerer greit, samt at bandet fremstår som samspilte og entusiastiske. Det er med andre ord ingen ting som vitner om at disse musikerne har gått lei etter 15 år i gamet. Snarere tvert imot!

Bandets utstråling, tross deres forholdsvis trange musikalsk uttrykk, og Billy Talents evner gir settet en variasjon som gjør at tilhørerne ikke står tilbake med følelsen av evige gjentakelser. Det er i seg selv et aldri så lite kunststykke, noe denne banden vinner både ære og honnør for.

Også gitarist Ian D'Sa vet å underholde en folkemasseOgså gitarist Ian D'Sa vet å underholde en folkemasse

Men det føles noe underlig at de fleste i publikum foretrakk å ligge like henslengte i gresset som de gjorde under Rufus Wainwrights konsert en time tidligere fremfor å reise seg og juble sammen med de ivrigste foran scenen. Billy Talents musikk innfridde i alle fall til det...


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her


Personvernpolicy