KONSERT: Rufus Wainwright, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, lørdag 14. juni 2008

Stillestående Wainwright

Stillestående Wainwright
Stillestående Wainwright

Den spradende designerdressen var ikke nok til å gi Rufus Wainwrights enmannsshow substans nok i Frognerbadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Entret scenen i ny festlig designerdressEntret scenen i ny festlig designerdress

Det er ikke mer enn to drøye måneder siden Rufus Wainwright sist besøkte hovedstaden. Da som nå, stiller han alene på scenen, kun akkompagnert av eget gitar- eller flygel-spill.

På en mer intim arena som Sentrum Scene, hvor lyssetting og scenerigg rammer inn Rufus' ellers nakne uttrykk, fungerer formelen til en viss grad. På den store utendørsscenen i Frognerbadet ble ikke opplevelsen like spennende, selv om mannen stilte i sin nye rød- og hvitprikkete designerdress. Til tross for dette gjorde Rufus Wainwright en god figur foran den store folkemengden hvor brorparten hadde slått seg til ro i gresset for å nyte Wainwrights myke melodier.

Selv om Rufus Wainwright står alene på den store scenen, viser han seg som den entetaineren han er. Akkurat som på vårens konsert på Sentrum Scene, så flørter han ustanselig med sitt publikum mellom låtene. Blant annet lekte han med synet av seg selv i den store TV-monitoren. Den var plassert til høyre for scenen slik at han kunne betrakte seg selv. Det store spørsmålet var om han skulle beholde solbrillene på eller ta dem av.

Musikalsk ble Rufus' konsert noe stillestående, for selv om mannens låter til en viss grad fungerer på plate, med et band som backer det hele opp, er det for lite ved låtene som gjør dem velegnet for utendørsbruk på det viset Norwegian Wood-publikummet var vitne til denne lørdagsettermiddagen.

Sjarmerende nok, men hakket for stillestående i FrognerbadetSjarmerende nok, men hakket for stillestående i Frognerbadet

Låtene var som sist hentet fra hele backkatalogen til Wainwright, men han avrundet likevel showet med en annens kanadiiers komposisjon; Leonard Cohens «Hallelujah». Dette understreket for øvrig at den aldrende låtskriveren nok befinner seg i en annen divisjon enn tolkeren Rufus.


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her


Personvernpolicy