KONSERT: Norwegian Underwood – Frognerbadet, Oslo, lørdag 14. juni 2008

Underskogens nye blomster

Underskogens nye blomster
Underskogens nye blomster

Fire spesielt utvalgte Urørt-navn hadde æren av å vise seg frem for publikum på Norwegian Woods Underwood-scene lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Klikk på bildene for større versjon)

Merlin


Åpnet årets Underwood-sceneÅpnet årets Underwood-scene

Grei åpning

Oslobandet Merlin fikk æren av å åpne årets Undewood-scene i Frognerbadet. Underwood er i år for første gang et samarbeidsprosjekt med P3s Urørt, og artistene som er plukket ut har på demokratisk vis blitt stemt frem på Urørts nettsider.

Merlin åpnet greit med sin rett-frem rock, krydret med hardcore-elementer og bød på et knippe låter med et visst potensial. Men dersom bandet skal nå ut til de store massene, trenger de å finpusse sceneopptredenen og sitt musikalske uttrykk.

Selv om fremførelsen på Underwood-scenen fungerte greit nok, var det for lite originalitet til at konserten kan arkiveres som en spesielt minneverdig begivenhet i Norwegian Wood-historien.

Karakter: 6/10


The Cute Crash Combo


Lovende

Her representert med vokalist Jens Johan Stuberg - Norges svar på Mick Jagger?Her representert med vokalist Jens Johan Stuberg - Norges svar på Mick Jagger?


Hvor The Cute Crash Combo stammer fra vet de best selv, for en biografi med innhold utover navn på hvem som besitter bandet, var ikke lett å spore. Uavhengig av det, så var møtet med dem på Underwood-scenen, som dagens andre band ut, en trivelig affære.

Det vi klarte å finne ut er at vokalisten heter Jens Johan Stuberg og at han har en slags Mick Jaggersk utsråling som frontfigur. Stemmemessig høres han ut som en dame, uten at det trekker ned for et positivt totalinntrykk.

Bandet byr på streit og rett-frem rock'n'roll - ikke ulikt svært mange andre band der ute. Likevel synes dette å være en gjeng med stort potensial til å kunne ta et snarlig steg opp i en høyere divisjon. Låtene, så vel som det tighte samspillet innad i bandet, var nok til å pirre nysgjerrigheten og interessen for å følge The Cute Crash Combos videre ferd mot stjernehimmelen.

Karakter: 7 av 10


Andre Holstad


Placebo-effekten

Andre Holstad var tredjemann ut på den lille Underwood-scenen tidlig lørdag kveld.

Norges svar på Brian Molko?Norges svar på Brian Molko?

Sammen med sitt band gjorde Andre Holstad - enda en Urørt-artist uten biografi på nett - en helt kurant opptreden på Norwegian Underwood. Da han og bandet gikk på, var den minste scenen i badet omgitt av tett røyk fra noe som brant like ved. Om dette var et regissert stunt eller ei, vites ikke, men røykfullt ble det lell.

Han har blitt sammenlignet med blant annet Muse i uttrykk, men i Frognerbadet hørtes han mest av alt ut som en blåkopi av Placebos Brian Molko. I tillegg til at stemmen er lik, var det heller ikke mye med musikken som fikk tankene bort fra nettopp Placebo.

Når det er sagt, så står det ikke på det tekniske i Andre Holstads band. Det er ingen tvil om at musikerne, som blant annet inkluderte Eivind Schou på fiolin (fra blant annet Serena-Maneesh og St. Thomas' gamle band), kan sine saker, og det låt også deretter. Spørsmålet er snarere om Norge - eller verden for den saks skyld - trenger et nytt Placebo?

Karakter: 6 av 10


Mattias Tellez


Hylekoret får vente...

Talentfull ungdom, men likevel et stykke igjen før vi kan kalle ham Norges fremtidTalentfull ungdom, men likevel et stykke igjen før vi kan kalle ham Norges fremtid

Bergenseren Mattias Tellez har siden 2004 vært et hett navn på manges lepper. Ungguttens innsats på Underwood-scenen ga ingen god forklaring på all kreden som har fulgt ham siden.

Allerede som 15-åring spilte Mattiaz Tellez på by:Larm i Bergen i 2004. Den gang fikk han mye oppmerksomhet for sitt unike talent, som samtidig ble målt mot hans unge alder.

Det resulterte i en vinylsingel samme år, og i fjor forelå debutalbumet «Tamias Tellez». At gutten fremdeles er ung og lovende skal ikke betviles her, men konserten han leverte på Underwood-scenen i Frognerbadet vitnet ikke om det store, store talentet som så mange har snakket varmt om i en årrekke nå.

Det er likevel ingen tvil om at fremdeles unge Tellez har funnet frem til et modent og interessant uttryk. Men enn så spennende det i utgangspunktet er, så fikk han ikke vist dette i kveld.

Alt i alt en grei oppvisning, men både på det låtmessige og det tekniske er det fremdeles mye å gå på før vi kan henge oss på hylekoret som hevder at denne karen er norsk rocks fremtid.

Karakter: 5 av 10


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
23:51Norge26-åring pågrepet og siktet i en av de største narkotikasakene i 202023:46VerdenAserbajdsjanske styrker inntar enda et distrikt som Armenia måtte gi fra seg23:44VerdenBiden sikret seg en litt sterkere seier i Wisconsin etter omtelling23:38VerdenDetaljer fra grov mishandlingssak sjokkerer Sverige23:23VerdenSarkozy mener han har opplevd seks år med ærekrenkelser22:39NorgeMann dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept kvinne i Trondheim i fjor22:38NorgeFHI vil ha mer testing av sykehjemsansatte i områder med mye smitte22:19VerdenSkottlands førsteminister vil ha ny folkeavstemning om uavhengighet i 202121:51VerdenDetaljer fra grov mishandlingssak sjokkerer Sverige21:50NorgeFinnmarking må i fengsel for å ha tent på hytta mens kona og datteren var til stede21:41VerdenKvinne mistenkt for å ha holdt sønnen innesperret i opp mot 30 år i Stockholm21:03NorgeNestlé tilbakekaller barnegrøt20:58NorgeHøie gir helsepersonell innreiseunntak20:57PolitikkAndreas Sjalg Unneland vant kampvotering i Oslo SV – Petter Eide vraket20:56VerdenKroatias statsminister har fått påvist coronasmitte20:25VerdenUSA stålsetter seg: – Som om en naturkatastrofe rammet alle 50 delstatene samtidig19:42VerdenSvensk politi fulgte godterispor i snøen og kom over leilighet full av tjuvgods19:40VerdenTyrkia utvider portforbud for å få kontroll over coronaspredningen19:40VerdenTigray-topp ber om en «slutt på galskapen» og at Etiopia trekker styrkene ut19:21VerdenMistenkt i Maddie McCann-saken flyttes til annet fengsel

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus