Vil aldri la opposisjonen overta

Vil aldri la opposisjonen overta
Vil aldri la opposisjonen overta

Opposisjonspartiet MDC skal aldri få overta makten i Zimbabwe, sier president Robert Mugabe, som lover å kjempe med alle midler for å hindre «forræderne» å komme til makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harare (NTB-Reuters-AFP): – Skulle dette landet bli overtatt av forrædere? Det er umulig, det skal aldri skje så lenge jeg er i live og de som kjempet for landet er i live, sa Mugabe i begravelsen til en tidligere general lørdag.

– Vi er forberedt på å kjempe for vårt land og gå til krig for det, la han til.

Situasjonen i Zimbabwe er svært spent før andre omgang i presidentvalget 27. juni, der Mugabe utfordres av opposisjonsleder Morgan Tsvangirai.

Mugabe advarte fredag om at krigsveteraner fra Zimbabwes frigjøringskrig står klare til å ta opp våpnene igjen dersom opposisjonen skulle vinne valget.

Tsvangirai og elleve andre medlemmer av hans parti MDC ble lørdag arrestert ved en veisperring og innbrakt til en politistasjon, opplyser partiet.

Tsvangirai har blitt arrestert og innbrakt flere ganger den siste uken, fordi han har trosset politiforbud mot å holde valgmøter.

Ifølge MDC er mer enn 66 tilhengere av opposisjonen drept i voldshandlinger i Zimbabwe siden første runde i presidentvalget i mars. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus