Statoilansatt fikk rådyr fotballtur

<p>Den korrupsjonstiltalte innkjøperen var ansatt i daværende Statoil, og arbeidet på Snøhvit-feltet. Foto: Scanpix.</p>
Den korrupsjonstiltalte innkjøperen var ansatt i daværende Statoil, og arbeidet på Snøhvit-feltet. Foto: Scanpix.

Mannen er nå tiltalt for korrupsjon. Tiltalten omfatter overfakturering, fotballturer og hotellopphold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Statoil-innkjøperen mottok billetter og hotellopphold til en fotballkamp i England, som har kostet 48 000 kroner. Sammen med flere andre tok han velvillig imot turen fra leverandøren til Snøhvit-feltet.

I tillegg skal han ha tillatt overfakturering fra en leverandør. Dette ga innkjøperen steambadstu til 70 000 og reise til Rio de Janeiro for over 60 000 kroner, skriver e24.

Den tidligere Statoil-ansatte er nå tiltalt for grov korrupsjon. Tiltalen gjelder også en tidligere ansatt i en lokal leverandør som skal ha betalt luksusen for innkjøperen i Statoil.

Statsadvokat Torstein Hevnskjel sier at saken er alvorlig. - Det er ikke ofte vi har slike saker. Her er det to enkeltpersoner som har utnyttet situasjon, sier Hevnskjel, ifølge e24.

Den medtiltalte er også tiltalt for bedrageri etter å ha sendt fakturaer for varer og tjenester for over 200 000 kroner som ikke ble levert. Han skal også ha forsøkt å få betalt 168 750 kroner for arbeid som aldri ble utført for Statoil. Forsøket mislyktes.

Forholdene som omfattes av tiltalen skjedde i 2005 og 2006, før Statoil skiftet navn til StatoilHydro.

Personvernpolicy