1.282 forbrytere på rømmen

Hele 1.282 forbrytere er per i dag på rømmen fra norsk politi, viser tall fra Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deriblant den beryktede estiske mafiabossen Ainar Kupp, som i 1999 rømte med en taustige over muren i Ullersmo fengsel.

Totalt er det 1.282 personer som er tiltalt, domfelt eller bøtelagt av norsk politi som aldri har fått straffen sin, viser tall fra Kripos som VG har hentet ut.

Listen fra Kripos inneholder antatte drapsmenn, sedelighetsforbrytere, narkotikasmuglere og personer som skal ha begått grov økonomisk kriminalitet.

Tallet på ettersøkte har minsket de siste årene. For fire år siden var det 1.608 personer ettersøkt. Nedgangen skal komme av at det europeiske politisamarbeidet har blitt stadig bedre.

- Beveger du deg rundt i Europa er det tusenvis av politifolk som kan oppdage deg. Mulighetene for å bli tatt er større enn tidligere, sier leder Torgrim Moseby i internasjonal avdeling i Politidirektoratet.

Ifølge VG har politiet klare indikasjoner på hvor mange av de etterlyste befinner seg, men manglende utleveringsavtaler gjør det vanskelig for politiet å få has på dem. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus