Trekker søknaden

Advokat Thea W. Totland mener ansettelsesprosessen til stillingen som barneombud ikke er reell og trekker sin søknad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Thea W. Totland hadde i utgangspunktet stor tillit til at ansettelsesprosessen denne gangen ville være ryddig, men fikk etter hvert mistanke om at det ikke var tilfelle.

- Informasjon om at statsråd Anniken Huitfeldt har redegjort for sms-er, middager og møter med den nye kandidaten, og fått vurdert sin habilitet av Justisdepartementet allerede før den nye søkeren formelt ble kandidat denne uken, gjør denne saken spesiell, sier Totland til Aftenposten.

I går kveld offentliggjorde Barne- og likestillingsdepartementet at Tone Fløtten er ny søker til barneombudsstillingen, seks uker etter at søknadsfristen har løpt ut. Statsråd Anniken Huitfeldt er inhabil. Hun har permisjon fra sin stilling i forskningsstiftelsen Fafo, hvor Fløtten er daglig leder. Justisminister Knut Storberget ble i går oppnevnt som settestatsråd.

- Jeg er oppgitt og føler at prosessen ikke er reell fra regjeringens side denne gangen heller. Selv om de nå formelt nok gjør det korrekte med å oppnevne en settestatsråd, opplever jeg at regjeringen allerede har bestemt seg for den kandidaten som nå er trukket opp av hatten, sier Totland.

Personvernpolicy