Her blir ranerne tatt

Her blir ranerne tatt
Her blir ranerne tatt

Ranere holdt ansatte som gisler i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i begynnelsen av 20-årene, som slo til mot en Kiwi-butikk på Helsfyr i Oslo fredag kveld, ble pågrepet av politiet etter en væpnet aksjon.

Mennene, som er siktet for grovt ran, satt lørdag ettermiddag i avhør.

- Mandag vil det bli tatt stilling til om de skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politiførstebetjent Tom Gulliksen ved Grønland politistasjon til NTB.

- Foreløpig er de siktet for grovt ran. Om denne siktelsen blir utvidet til frihetsberøvelse får etterforskningen vise, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Se pågripelsen

Ranerne kom inn i butikken like etter 22 og forskanset seg inne i lokalet med flere ansatte da politiet kom til stedet fredag kveld. Etter hvert mobiliserte politiet voldsomt, og væpnet politi med skjold tok oppstilling utenfor butikken. Aksjonen varte i om lag en times tid.

- Ranerne overga seg og ble pågrepet klokken 23.13. Det hele foregikk stort sett uten dramatikk, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere detaljene i saken. De vil heller ikke si noe om de ansatte ble holdt inne i butikken mot sin vilje.

Personvernpolicy