KONSERT: Queens Of The Stone Age, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, fredag 13. juni 2008

Regnets dronninger

Regnets dronninger
Regnets dronninger

Med Queens Of The Stone Age kom regnet til frognerbadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Josh Homme pøste på uten å gi alt i FrognerbadetJosh Homme pøste på uten å gi alt i Frognerbadet

Når Queens Of The Stone Age spiller på utendørsscener i Norge kommer regnet. Det var intet unntak fra regelen da de spilte på Norwegian Wood fredag kveld..

Selv om det igjen ble en våt fornøyelse var det ikke bli like ille som da de spilte på fjorårets Hovefestival, men ingen gikk heller tørrskodd fra konserten i Frognerbadet selv om regnet ga seg etter hvert.

Josh Homme og hans bande tok umiddelart kontroll fremfor 6000 festivalgjengere og pøste på med sin stonerrock i velkjent stil. Med seg på scenen hadde han Michael Shuman på bass, Troy Van Leeuwen på gitar, Joey Castillo bak trommesettet og Dean Fertita på tangenter.

Låtutvalget var ikke konsentrert rundt det foreløpige sistealbumet «Era Vulgaris» fra i fjor, men mer en miks av låter fra hele bandets katalog som ble spredt utover i settet.

Som vanlig når dette bandet spiller utendørs i Norge, så følger regnværet med...Som vanlig når dette bandet spiller utendørs i Norge, så følger regnværet med...

Ikke uventet var det størst respons på slagere som «Feel Good Hit Of The Summer», som kom svært tidlig i settet som andre låt ut, «Sick, Sick, Sick», «Go With The Flow», og selvfølgelig «No One Knows».

Josh Homme steilte

Sistnevnte kom for øvrig like etter en episode som bokstavelig talt fikk Josh Homme til å gå fullstendig av skaftet. En eller annen tulling i forsamlingen nærmest scenen kastet en gjenstand mot ham på scenen, og i etterkant fikk vedkommende passet sitt påskrevet foran den store folkemengden i Frognerbadet.

Når det er sagt, så er det på sin plass å nevne alle idiotene som forviller seg ut på festival for å kaste ting, som i år også dreier seg om doruller i tillegg til ølglass - med eller uten øl - som daler jevnlig over publikum i amfiet. I kveld som under Foo Fighgters' konsert på samme scene i går skjedde dette altfor mange ganger.

Episoden på scenen bidro nok sterkt til at Queens Of The Stone Ages konsert ble noe amputert. De spilte kun i en snau time, og ga seg lenge før avmålt tid. I tillegg ble obligatoriske Queens-låter som «Little Sister» og «The Lost Art Of Keeping A Secret» utelatt, noe som for flere enn undertegnede må ha vært et savn.

Josh Homme steilte med rette over en publikummers dårlige oppførsel og fikk massivt medhold fra den øvrige folkemassen i FrognerbadetJosh Homme steilte med rette over en publikummers dårlige oppførsel og fikk massivt medhold fra den øvrige folkemassen i Frognerbadet

Alt i alt ble dette en helt grei forestilling fra Queens Of The Stone Age, men bandet kunne nok ha bydd litt mer på seg selv for å heve helhetsinntrykket.

NB! Konserten som Jimmy Eat World holdt tidligere på kvelden blir ikke anmeldt på grunn av totalt uakseptable fotorestriksjoner.


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her


Personvernpolicy