Dømt for millionbedrageri

To tidligere ledere ved en privat videregående skole i Oslo er dømt til fengsel for å ha bedratt staten for rundt 13 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er dømt til ett år og ti måneders fengsel hver for urettmessig å ha mottatt for mye midler i støtte fra det offentlige til drift av skolen. Kun to måneder av straffen er gjort ubetinget, skriver Økokrim i en pressemelding.

De to er dømt for blant annet grovt bedrageri overfor daværende Kirke- undervisnings- og forskningsdepartementet (nå Kunnskapsdepartementet) i perioden 2000 til 2002.

Sammen drev de domfelte en privat videregående skole som mottok støtte fra det offentlige. I forbindelse med utbetaling av støtte fra departementet innrapporterte de domfelte elever på linjer skolen ikke var godkjent for. I tillegg oppga de personer som aldri hadde vært elever på skolen. Dette medførte at staten utbetalte rundt 13 millioner kroner for mye i statsstøtte.

Mennene er i tillegg dømt for grov utroskap mot skolen og brudd på aksjeloven. De må betale tre millioner kroner i skadeerstatning til staten. (©NTB)

Personvernpolicy