Skotske sekkepipespillere må dempe seg

<p> Foto: Scanpix.    </p>
 Foto: Scanpix.  

Sekkepipespillere i den skotske hovedstaden Edinburgh får nå streng ordre om å spille lavere. Hvis de ikke demper seg, blir de nødt til å stikke pipen i sekk, truer myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikantene i tradisjonelle kilter er til stor glede for turistene på Edinburghs berømte «Royal Mile», som går fra byens gamle festning til Holyrood-slottet. Men folk som bor eller arbeider langs denne paradegata er lut lei piperiet, meldte BBC fredag.

Det regionale politiet får opp til 100 telefonsamtaler hver dag med klage på musikken. Om lag 20 gatemusikanter har nå frivillig skrevet under på avtaler der de lover å holde seg unna visse tett bebodde steder, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

– Noen dager har de holdt på fra åtte om morgenen til ti om kvelden, og de forstyrret både eldre mennesker og studenter som leste til eksamen. Vi truet med å ta fra dem sekkepipene, og det ville de helst unngå, sier politiets talsmann Bruce Johnston.

Sekkepipene truer ikke bare miljøet med lydforurensning. Ifølge Edinburgh-avisen The Scotsman blir treverket som brukes til produksjon av instrumentenes piperør importert fra Afrika, der visse områder nå trues av avskoging som følge av eksporten til Skottland. (©NTB)

Personvernpolicy