PST løslot mistenkt

<p>Politiet gjennomførte i februar en razzia mot denne internettkafeen i Oslo sentrum, etter at tre personer tidligere på dagen ble pågrepet for å ha finansiert terrorhandlinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX  </p>
Politiet gjennomførte i februar en razzia mot denne internettkafeen i Oslo sentrum, etter at tre personer tidligere på dagen ble pågrepet for å ha finansiert terrorhandlinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Den siste av de tre siktede i terrorfinansieringssaken har blitt løslatt fra varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For en time siden løslot vi ham som er siktet i terrorfinansieringssaken, sier pressetalsmann Martin Bernsen hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til ABC Nyheter i 11.30-tiden torsdag formiddag.

Mannen ble sammen med to andre norsksomaliere pågrepet 28. februar i år. De tre er siktet for å ha overført penger til organisasjonen al-Shabab i Somalia. Denne organisasjonen kjemper mot Etiopias militære tilstedeværelse i landet, og blir av PST ansett for å være en terrororganisasjon.

- Vi så at det ikke var fare for bevisforspillelse, og vi har gjort det vi trengte mens han satt i varetekt, sier Bernsen.

- Betimelig

38-åringen pålegges meldeplikt, passinnlevering og utreiseforbud på grunn av det PST anser for å være unndragelsesfare. Mannen er fremdeles siktet. Det er PST som har besluttet at han løslates fra varetekt. Dermed er det ikke lenger noen som sitter fengslet i saken.

- Det er en betimelig løslatelse i forhold til de store belastningene denne varetekten har vært i forhold til min klient og hans familie, sier mannens advokat, Frode Sulland, til ABC Nyheter.

Det var opprinnelig avtalt nytt fengslingsmøte kommende mandag.

- Vi tar til etterretning at PST er enig med oss i at det ikke lenger er grunnlag for varetektsfengsling, sier Sulland.

Fikk datter

- Min klient har hele tiden nektet straffeskyld. Vi vil nå få langt bedre arbeidsvilkår når han er ute av varetektssituasjonen, sier Sulland

- For et par uker siden fikk han en datter mens han satt i fengsel, så det har vært en stor belastning for ham og familien.

Pågripelsene har vakt sterke følelser i det somaliske miljøet i Norge, som mener at al-Shabab driver frigjøringskamp. De tre mennene er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147 b, finansiering av terrorhandlinger i utlandet. I Sverige ble to menn varetektsfengslet og en mann pågrepet, siktet for samme forhold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus