Massemønstring mot Musharraf

<p>Tilhengere av opposisjonen i Pakistan demonstrerer i byen Lahore. Tusenvis av demonstranter var fredag på vei mot Pakistans hovedstad Islamabad for å presse den nye regjeringen til å gjeninnsette flere dommere. Foto: Scanpix</p>
Tilhengere av opposisjonen i Pakistan demonstrerer i byen Lahore. Tusenvis av demonstranter var fredag på vei mot Pakistans hovedstad Islamabad for å presse den nye regjeringen til å gjeninnsette flere dommere. Foto: Scanpix

Tusenvis av demonstranter er på vei mot Pakistans hovedstad Islamabad for å presse den nye regjeringen til å gjeninnsette flere dommere. Dommerne ble avsatt av president Pervez Musharraf i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Fredag nærmet en kolonne på flere hundre kjøretøyer med jurister og politiske aktivister seg den pakistanske hovedstaden. Lederne for den planlagte protestdemonstrasjonen i Islamabad har lovet at den skal gå fredelig for seg.

Men de legger ikke skjul på at de ønsker å bli kvitt presidenten, som nylig slo fast at han ikke har noen planer om å trekke seg eller dra i eksil. – Dette er Musharrafs siste dager, sa protestlederen Aitzaz Ahsan fredag.

Musharraf innførte i fjor unntakstilstand i Pakistan og rensket ut en rekke dommere, blant dem høyesterettsjustitiarius Iftikhar Chaudry. Regjeringspartiet PPP krevde tidligere denne måneden at Musharraf må stilles for riksrett.

Den pakistanske presidenten ga i november i fjor avkall på sin militære rang som forsvarssjef og ble tatt i ed som sivil statssjef. I februar i år tapte hans støttespillere valget på ny nasjonalforsamling, og, kravene om at Musharraf må gå har senere vokst i styrke. (©NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus