Skogbrannen i Froland herjer videre

<div class="viewNews">Røyken ligger tett over tettstedet Belland der det ble utført evakuering torsdag ettermiddag. Her prøver en lokal bonde å fukte skogen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX</div>
Røyken ligger tett over tettstedet Belland der det ble utført evakuering torsdag ettermiddag. Her prøver en lokal bonde å fukte skogen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

En ny brannfront blusset torsdag kveld opp ved Borehei på Øvre Lauvrak i Froland. 15-20 hytter sto i fare for å brenne ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen blusset opp i et område som var uten vann, og er derfor helt ute av kontroll. I morgentimene fredag har situasjonen roet seg litt.

– Situasjonen er som den har vært de siste dagene. Det blusser opp litt her og der. Vi får helikopterstøtte fra klokken 7 og da vil vi få bedre oversikt. Hyttene som var truet, står fortsatt, sier skadestedsleder Ove Frigstad hos brannvesenet i Østre Agder til NTB.

Foreløpig er det ikke aktuelt å evakuere flere beboere fra området.

– Men dette kan endre seg fort, sier Frigstad.

Natt til fredag deltok om lag 110 mann i slokkingsarbeidet. De kan ikke håpe på hjelp fra værgudene de neste par dagene.

– Det var meldt store nedbørsmengder søndag, men i de siste varslene ser det ut til at det ikke kommer så mye som vi hadde håpet på, sier Ove Frigstad.

Vel 20.000 mål skog er svidd av i skogbrannen siden mandag, og flere grender er evakuert. (©NTB)

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus