KONSERT: Foo Fighters, Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, torsdag 12. juni 2008

Treffsikre krigere

Treffsikre krigere
Treffsikre krigere

Dave Grohl og hans Foo Fighters innfridde i Frognerbadet torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underholdt for massen i FrognerbadetUnderholdt for massen i Frognerbadet

Med seks album bak seg med Foo Fighters kan Dave Grohl la sin fortid i Nirvana hvile i fred. Siden Kurt Cobain døde i 1994 har Grohls hovedfokus vært på sitt andre band, som forlengst har sørget for å skrive musikkhistorie på egen hånd.

Norwegian Wood gjorde et scoop da de booket Foo Fighters til årets festival, noe et utsolgt Frognerbad vitnet sterkt om torsdag kveld. Bandet gikk på scenen kvart på ni med sin langt mer utagerende og treffende rock en «forbandet» Dinosaur Jr.

En balansert oppstart til tross, Dave Grohl og kompani sparket fra seg allerede fra første låt og sørget med «Times Like These» for at den store folkemassen responderte til umiddelbar og velfortjent jubel. Foo Fighters’ levende rock vinner på sin enkle form, men scorer også noen ekstrapoeng på grunn av det lett smittende låtmaterialet.

Karismatiske Grohl

Bandsjefen selv er dessuten en karismatisk karakter som suger massenes gunst til seg, samtidig som hans utagerende innspill fra scenekanten er synonymt med tett og god kommunikasjon mellom artist og tilhører.

Sjarmerte stort med karismatiske Dave Grohl i frontSjarmerte stort med karismatiske Dave Grohl i front

Etter et mellomspill med blues og litt roligere låtmateriale etter en halvtime, tok Foo Fighters fatt på den rene hitparaden med kanonlåten «My Hero» rundt 40 minutter før slutt. Derfra og inn introduserte den eksentriske publikumsfrieren Dave Grohl bandet med sin helt originale vri, noe som gikk rett hjem hos folkemassen som jublet i takt med hans introduksjoner til sine bandkolleger.

Selv om hele showet var vellykket, var det først helt mot slutten med låter som «Monkey Wrench», «All My Life» og «Best Of You» som konsertens ultimate klimaks.

Alt dette og mer til førte til at kveldens konsert står tilbake som atter en triumf i Frognerbadets historie som utendørsarena i rockens tegn.


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her


Personvernpolicy