KONSERT: Dinosaur Jr., Norwegian Wood – Frognerbadet, Oslo, torsdag 12. juni 2008

Dinosaurer i Frognerbadet

Dinosaurer i Frognerbadet
Dinosaurer i Frognerbadet

Veteranene i Dinosaur Jr., med J Masics i spissen, åpnet festivalsesongen på østlandet på Norwegian Wood.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpnet festivalsesongen på østlandet i FrognerbadetÅpnet festivalsesongen på østlandet i Frognerbadet

De alternative rockerne fra Massachusetts åpnet rått og brutalt før de gled over i en forholdsvis sur fortolkning av The Cures «Just Like Heaven». Derfra og ut briljerte indiekongene på sitt eget særegne vis.

Etter at bandet i fjor gjorde comeback med sitt første album på ti år, «Beyond», har Dinosaur Jr. gjeninntatt alternativtronen med sin skranglerock av ypperste klasse.

På scenen i Frognerbadet fikk bandet endelig vist krefter fra en stor utendørsscene i Norge igjen.

Dinosaur Jr. byr ikke veldig mye på seg selv, men vet å servere sine låter med trøkk og råskap. Dog uten å løfte låtene tilfredsstillende nok til at konserten står tilbake som en milepæl.

De fleste ventet på Foo

De aller fleste som hadde funnet veien til Frognerbadet denne torsdagskvelden var nok helst til stede for å hylle Foo Fighters som skulle på litt senere. Sånn sett fungerte Dinosaur Jr. som oppvarmingsband for mange. Responsen i amfiet vitnet tydelig på det, selv om J Masics og hans kumpaner, Lou Barlow på bass og Murph bak trommesettet, fremdeles lever opp til sitt støyende lo-fi-rykte, og sparket fra seg på scenen i god gammel ånd. Selv om dette bandet har en lang historie, maktet de likevel ikke helt å overbevise på denne utendørsscenen.

De mest innbarka tilhørerne var nok begeistret for gjensynet med sine helter, men ellers var det en foholdsvis avmålt stemning i Frognerbadet.

Det en time lange settet holdt standarden oppe og forventningene ble i og for seg innfridd. Likevel ga ikke dinosaurene inntrykk av at dette var mer enn rent plankekjør fra bandmedlemmenes side. Konklusjonen må bli at det hele ble hakket for tamt og anonymt til at folk lot seg friste til å slå seg fullstendig løs.


Se flere bilder fra Norwegian Wood her

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood her:
Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age
Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her


Personvernpolicy