Vil bare ha norske låtskrivere til MGP

NRK vil ikke lenger ta imot bidrag fra utenlandske låtskrivere til Melodi Grand Prix etter suksessen med årets finale. Foto: Sara Johannessen / Scanpix.
NRK vil ikke lenger ta imot bidrag fra utenlandske låtskrivere til Melodi Grand Prix etter suksessen med årets finale. Foto: Sara Johannessen / Scanpix.

NRK ønsker å øremerke Melodi Grand Prix for norske komponister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Maria Haukaas Storengs fine femteplass i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix for to uker siden, har NRK bestemt seg for at de ikke lenger vil ta i mot bidrag fra utenlandske låtskrivere.

Heretter blir bare låter signert norske komponister og låtskrivere godtatt til den nasjonale konkurransen.

– Dette har vært et mål i flere år, sier prosjektleder i NRK for MGP, Stian Malme til ABC Nyheter.

Ifølge Malme skyldes den utenlandske ekskluderingen et ønske om at Melodi Grand Prix skal fungere som et forum hvor norske låtskrivere kan utvikle seg og presentere seg nasjonalt og internasjonalt.

– Bakgrunnen for at vi åpnet opp for utenlandske bidrag var at de norske bidragene i en periode ikke holdt mål, forteller Malme, som mener mangelen på kvalitet kan skyldes at den norske interessen for musikkonkurransen i en periode var lav. Ifølge Malme er interessen nå på vei opp igjen.

– Vi er veldig glade for at vi i år fikk så mange gode bidrag at vi kunne ha en utelukkende norsk konkurranse. Det er flott at norske komponister endelig ser verdien av å delta.

Med norske komponister menes komponister med norsk statsborgerskap eller personer med fast adresse i Norge.

Det er også mulig for norske låtskrivere å samarbeide med utenlandske komponister, men prosentmessig bidrag fra den utenlandske part må da ikke overstige 50 prosent.

I år sang som kjent Maria Haukaas Storeng Norge til femteplass i den internasjonale finalen i Beograd med en låt signert Mira Craig.

Stian Malme vil imidlertid ikke si noe om de håper på bidrag fra konkrete låtskrivere til neste års runde med MGP.

– Nei, jeg kan ikke si noen konkrete navn. Dette er åpent for alle. Vi ser ikke først og fremst etter navn, men etter kvaliteten på låtene.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus