Scolari overtar Chelsea

<p>Portugals trener Luiz Felipe Scolari blir ny manager i Chelsea. (Foto: Scanpix)</p>
Portugals trener Luiz Felipe Scolari blir ny manager i Chelsea. (Foto: Scanpix)

Luiz Felipe Scolari blir ny manager i Chelsea, opplyste klubben onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB): Noen timer etter at brasilianeren ledet Portugal til 3-1-seier over Tsjekkia i lagets annen EM-kamp i Sveits, kom nyheten om at han blir klubbtrener etter mesterskapet.

Han har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge Avram Grant, som fikk sparken etter seriesølv og to tapte cupfinaler. Det eneste overraskende er tidspunktet for å offentliggjøre ansettelsen.

Chelsea meldte på sitt nettsted at Scolari overtar jobben fra 1. juli.

– Felipe har flotte kvaliteter. Han er en av verdens beste trenere med suksess både med landslag og klubblag. Han vet å få det beste ut av talentfulle spillere, og hans ambisjoner og forventninger er like høye som våre, står det.

– Han var det klart beste valget. Av respekt for hans nåværende rolle som trener for Portugal, og for å sikre minst mulig forstyrrelser i det arbeidet, vil verken Chelsea eller Felipe kommentere ansettelsen ytterligere før han starter i jobben.

Først skal han prøve å føre Portugal til EM-gull. Finalen i Wien spilles 29. juni.

Scolari ledet Brasil til VM-gull i 2002. Han har siden ført Portugal til EM-sølv i 2004 og til VM-semifinale i 2006.

I Portugals EM-tropp er Chelsea-spillerne Ricardo Carvalho og Paulo Ferreira. Klubben har også sikret seg José Boswinga fra neste sesong. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus