- Vil ikke gifte meg

Også den eldste forkjemperen for lesbiske og homofiles rettigheter, Kim Friele, hadde funnet veien til Stortingets vandrehall da ny ekteskapslov ble vedtatt onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en kjempestor dag og et veldig godt steg, sier Friele til NTB.

Men selv har hun ingen ekteskapsplaner.

– Jeg blir værende i partnerskapsloven og ønsker ikke å bli gift. Skjer det, er det et tvangsgifte, ler den gamle rettighetsforkjemperen.

Hun sier det er en trass i henne som vil beholde det særpreget partnerskapsloven gir.

– Men for yngre lesbiske og homofile, og ikke minst barn som lever sammen med dem, er dette stort. Vi skal ikke lenger ha A- og B-barn her i landet, understreker Friele.

Selv tror hun ikke at hun kommer til å leve så lenge, men hun skulle ønske at Stortinget en dag ville vedta en lov der vielsen hører staten til og velsignelsen gis av Kirken.

Friele mener Kirken ville løse mange av sine samvittighetsproblemer hvis den juridiske og økonomiske del av ekteskapsinngåelsen ble tillagt staten, slik det skjer i katolske land.

– Der inngår man ekteskap med staten, men går til kirken for å bli velsignet med evig kjærlighet. Slik synes jeg det skulle være i vårt land også, sier hun. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus