Tandberg gjenoppstår som TV-produsent

TV-apparater med Tandberg-navnet skal produseres igjen, og det i Vebjørn Tandbergs (bildet) ånd, ifølge dem som står bak. Foto: NTB-arkiv/SCANPIX
TV-apparater med Tandberg-navnet skal produseres igjen, og det i Vebjørn Tandbergs (bildet) ånd, ifølge dem som står bak. Foto: NTB-arkiv/SCANPIX

I august blir fjernsynsapparater med det sagnomsuste navnet Tandberg igjen å finne i norske butikker. Det er 30 år siden sist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre nordmenn har kjøpt rettighetene til å bruke merkenavnet på forbrukerelektronikk.

I første omgang skal apparatene bare omsettes i Norge, men selskapet til de tre gründerne Trond Leborg, Ove Kristensen og Jan Kristensen har ambisjoner om å ta Tandberg ut på det internasjonale markedet etter hvert.

– Det er sus over dette merket. Det har vært en utrolig morsom reise å komme dit vi er i dag. Vi jobber i Vebjørn Tandbergs ånd og har lagt opp bedriften slik han gjorde det, sier Jan Kristensen til VG Nett.

Firmaet er relansert med støtte fra norsk kapital og skal forsyne markedet med fjernsynsapparater under navnet Tandberg Display. Tandberg-navnet har de siste årene bare vært å finne på IT-markedet.

Produksjonen av apparater skal foregå på Taiwan, med deler fra mange steder i verden. Hovedkortet, apparatets hjerte, er designet og skal produseres i Tyskland. Utformingen av skallet er det Tandbergs egne designere som står for.

Apparatene blir presentert for det brede publikum til uken. Prismessig legger selskapet seg der Samsung og LG er for tilsvarende produkter. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus