Drepte geriljakrigerens mor

<p> Russiske sikkerhetsstyrker fotografert under en øvelse nær grensen til den urolige provinsen Ingusjetia. Foto: Scanpix/AFP. </p>
 Russiske sikkerhetsstyrker fotografert under en øvelse nær grensen til den urolige provinsen Ingusjetia. Foto: Scanpix/AFP.

Fire mistenkte geriljakrigere og moren til en av mennene ble onsdag drept i en skuddveksling med russisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AFP) Skuddvekslingen skjedde i provinsen Ingusjetia i Nord-Kaukasus, melder Interfax.

«Fire banditter ble drept (...) under aksjonen døde moren til en av geriljakrigerne», het det i en uttalelse fra en lokal representant for det russiske innenriksdepartementet.

Skuddene falt da politiet angrep et hus i byen Karabulak.

Huset ble ødelagt i en brann utløst av skuddvekslingen, het det i rapporter fra lokale kilder.

Ingusjetia er naborepublikken til Tsjetsjenia, og ofte åsted for sammenstøt mellom opprørsgrupper og russiske sikkerhetsstyrker.

Lokalbefolkningen har tette bånd til det tsjetsjenske folket gjennom etnisk tilhørighet og felles bekjennelse til sunniretningen innen islam. Ingusjeterne tok imidlertid ikke del i uavhengighetsbevegelsen i Tsjetsjenia etter Sovjetunionens sammenbrudd, og unngikk for en stor del å bli rammet av de to ødeleggende krigene i provinsen.

Amnesty International oppfordret onsdag Russlands nye president Dmitri Medvedev til å «stanse grove menneskerettighetsbrudd» i Nord-Kaukasus.

I en 15 sider lang rapport beskriver gruppen begrensning av politisk frihet, tortur og «forsvinningen» til tusenvis av mennesker i det krigsherjede Tsjetsjenia.

Den sterkeste kritikken ble rettet mot situasjonen i Nord-Kaukasus, der russiske sikkerhetsstyrker i årevis har konfrontert separatistbevegelser i Tsjetsjenia og ulike væpnede islamistiske grupper i den fjellrike regionen.

«Forsvinninger, utenomrettslige henrettelser, tortur samt tilfeldige og hemmelige fengslinger fortsetter å bli rapportert i en rekke deler av Nord-Kaukasus, som Tsjetsjenia, Ingusjetia, Dagestan og Nord-Ossetia», heter det i appellen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus