Tragisk flyulykke i Sudan

<p>Bildene av flystyrten fra sudansk fjernsyn. (Foto: Scanpix)<br> </p>
Bildene av flystyrten fra sudansk fjernsyn. (Foto: Scanpix)

Minst 28 personer mistet livet og 66 er savnet etter at et fly skled av rullebanen og begynte å brenne i Sudans hovedstad Khartoum tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khartoum (NTB-AFP-AP):Flyet skled av rullebanen etter landing og ble raskt overtent. Flere av passasjerer klarte å komme seg ut av det brennende flyet, ifølge øyenvitner på flyplassen.

Etter først å ha satt tallet på døde etter ulykken til 120, uttalte lederen for redningstjenesten på flyplassen natt til onsdag at 28 er bekreftet omkommet.

Ifølge generalmajor Mohamed Osman Mahjoub overlevde 123 av de 217 om bord, mens 66 personer fortsatt er savnet.

– Det er savnede passasjerer som fortsatt kan befinne seg inne i flyet, eller de har kommet seg ut og ikke informert noen om at de var passasjerer, sier polititalsmann Mohammed Abdel Majid al-Tayeb.

Dårlig vær

Flyet, en Airbus-310, tilhørte Sudan Airways og kom fra Syrias hovedstad Damaskus via Amman i Jordan. En av flyets motorer tok fyr etter landing, og den eksplosjonsartede brannen spredte seg raskt til resten av flyet.

TV-bilder av brannen viste hvordan brannmannskapene slet med å få bukt med de voldsomme flammene.

Værforholdene var dårlige da flyet landet. Khartoum ble rammet av en sandstorm og deretter kraftig regnvær tirsdag, og flyet måtte først avbryte et landingsforsøk og dra til Port Sudan.

– Så langt har vi ingen nøyaktig informasjon, men vi tror været var årsaken til det som skjedde, sier Mabrouk Mubarak Salim i det sudanske transportdepartementet.

Mange ulykker

Sudan har hatt flere store flyulykker de siste årene. I mai mistet 24 mennesker livet i en flystyrt i Sør-Sudan. Blant de omkomne var sentrale medlemmer av den sørsudanske regjeringen.

I juli 2003 styrtet et Boeing 737-fly fra Sudan Airways like etter at det hadde tatt av fra havnebyen Port Sudan. Alle de 115 om bord mistet livet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus