Kvinne (33) siktet for dødsran

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix. </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix. 

En 33 år gammel kvinne er siktet for å ha mishandlet en 90 år gammel mann til døde i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har nå samtykket til fire ukers varetektsfengsling.

– Selv om hun har samtykket i varetektsfengsling, erkjenner hun ikke straffskyld i henhold til siktelsen. Hun har en annen framstilling av hendelsesforløpet enn det vi har, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Mishandlingen skal ha funnet sted fredag 6. juni, og mannen, som ble overfalt og ranet i sitt eget hjem, døde mandag av skadene han ble påført.

- Detaljene rundt hendelsesforløpet er foreløpig uklare, men vi tar sikte på at den videre etterforskning vil gi oss flere svar på dette, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

Kvinnen er siktet for ran med dødsfølge. Det er ikke kjent hvor omfattende mishandlingen var, eller over hvor lang tid den pågikk.

Politiinspektøren sier til ABC Nyheter at man først ble varslet av en taxisjåfør fredag kveld.

- Han hadde da plukket opp kvinnen, og reagerte på den generelle adferden hennes. Hun ble kjørt til legevakten, og politiet tok kontakt med henne da.

Senere samme kveld fikk den 90 år gamle mannen kontaktet en drosje, og ble også kjørt til legevakten. Også denne gangen reagerte føreren av drosjen.

- Da hadde nok mannen ligget bevisstløs i noen timer. Vi skjønte etterhvert koblingen, og pågrep kvinnen lørdag formiddag. Da var hun fortsatt til legebehandling, sier Rohde til ABC Nyheter.

Politiet vil ikke gå inn på skadene som mannen var påført, og heller ikke hvilken type vold han var utsatt for. Man utelukker heller ikke at kvinnen kan ha hatt medhjelpere med seg.

- Hun nekter straffskyld, og kjenner seg ikke igjen i hendelsesforløpet som står beskrevet i siktelsen, sier Rohde.

Mannen, som var svært hardt skadet, klarte å forklare seg for politiet før han døde mandag. Nå er det hans vitnemål som blir stilt opp mot kvinnens. I tillegg skal politiet avhøre de to taxisjåførene som varslet.

- Vi kan ikke gå inn i detaljer før vi har fått avhørt alle de involverte. Vi vil ikke at noen andre skal kunne lese seg til hva vi tror har skjedd, og at alle forklarer seg så «rent» som mulig, sier Rohde.

Kvinnens forsvarer, Thomas Klevenberg, sier han foreløpig ikke har fått dokumentene i saken.

- Jeg kan dessverre ikke kommentere saken noe særlig før jeg har fått dokumentene. Jeg har hatt en kort konferanse med min klient, og hun forstår at dette er en alvorlig sak, og har sagt at hun ønsker å samarbeide med politiet, sier Klevenberg til ABC Nyheter.

33-åringen er norsk, men Klevenberg har ikke kjennskap til hvor hun kommer fra i landet, eller hvor hun bor for tiden. Politiet har uttalt at kvinnen ikke har fast bopel i Oslo.

Personvernpolicy