Gjenforent med moren

Gjenforent med moren
Gjenforent med moren

Kerstin Fritzl (19) har våknet fra koma og er gjenforent med moren Elisabeth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kerstin Fritzl (19) har våknet fra koma og er fraktet til sin mor Elisabeth (42), melder austriantimes.at.

Kerstin har vært i koma siden midten av april, etter at hun ble fraktet til sykehus av Josef Fritzl (73). Hele hennes verden må være snudd opp ned siden hun ble lagt i koma. Nå blir hun gjenforent med moren og søsknene hun kjente fra kjelleren og hun får møte søsknene som bodde med faren og bestemoren.

Det er første gang datteren treffer siden mor siden de bodde sammen i skrekkjelleren i Amstetten i Østerrike.

Avslørte saken

Det var Kerstins sykdom og at Josef Fritzl brakte henne til sykehuset som gjorde at politiet avslørte ham. De gikk ut og etterlyste moren Elisabeth som det viste seg hadde vært sperret inne i kjelleren under huset i 24 år. Elisabeth ble sperret inne i kjelleren da hun var 18 år gammel, mens det seksuelle misbruket skal ha startet allerede da hun var 11 år. Hun fikk syv barn med sin egen far.

19 år gamle Kerstin skal ha vært svært syk en god stund før hun kom til sykehus. Lenge fryktet legene at hun ikke skulle overleve da flere av organene sviktet og hun måtte kobles til respirator.

Allerede i mai ble det meldt om at Kerstin hadde våknet fra komaen, men de opplysningene ble siden aldri bekreftet av sykehuset.

Aldri møtt andre mennesker

Legene hadde på forhånd planlagt hvordan de skulle frakte 19-åringen til stedet der hennes mor og søsken bor, i visshet om at hun aldri har sett andre mennesker før. Så fort det ble klart at Kerstin var våken, ble hun kjørt til klinikken der resten av familien har bodd skjermet for omverdenen, siden de ble befridd fra kjelleren i slutten av april.

I tillegg til Kerstin (19) har Stefan (18) og Felix (5) også bodd i den trange kjelleren hele livet, mens barna Lisa (16), Monika (14) og Alexander (12) ble oppdradd av Josef og hans kone Rosemarie i huset. Alle barna skal etter forholdene være i fin form, og familien jobber nå med å venne seg til et normalt liv i frihet.

Personvernpolicy