Skogbrannen er ikke under kontroll

<p>Et stort område gikk tapt i skogbrannen i Østfold. Foto: Scanpix</p>
Et stort område gikk tapt i skogbrannen i Østfold. Foto: Scanpix

Sju husstander ble natt til tirsdag evakuert på grensen mellom Fredriksstad og Råde grunnet brannen i området. Slukkemannskapene har ennå ikke kontroll på brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Slukkingsmannskapene hadde natt til tirsdag isolert brannen innenfor branngater i området, men en kraftig vind i 04-tiden fikk brannen til å blusse opp igjen. Den spredde seg mot Stormyrveien i Onsøy, og politiet har nå evakuert sju husstander.

– Med den vinden vi fikk i natt kan vi ikke si at dette er under kontroll. Nå er vi i ferd med å bytte ut mannskaper, sier operasjonsleder Sigrun Mørkseth i Østfold politidistrikt til NTB.

Rundt 60-70 mann har jobbet med å bekjempe skogbrannen i Råde natt til tirsdag. Et brannhelikopter skal være på plass tirsdag morgen.

Hvor mange mål som er blitt skadet i brannen er uvisst.

Til sammen skal om lag 20 personer nå være evakuert. Disse bor enten på et hotell i Fredrikstad eller hos bekjente i nærheten. Mange har også flyttet dyrene sine i sikkerhet for flammene, skriver NRK.

Brannen startet i 11-tiden mandag formiddag og har snart pågått i et døgn. På det verste sto over halvannen kilometer i full fyr i området. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus