Supplybåt hindret brann i å spre seg

Supplybåt hindret brann i å spre seg
Supplybåt hindret brann i å spre seg

En supplybåt med to vannkanoner gjorde en avgjørende innsats under slukningen av brannen i et lager- og forretningsbygg i Sandviken i Bergen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Uten innsatsen fra supplybåten Skandi Admiral kunne brannen fått et langt større omfang og vi måtte lagt opp slukningsarbeidet på en annen måte, sa vakthavende brannsjef i Bergen, Tore Kallekleiv, etter at brannen var under kontroll ved 19.30-tiden.

Ingen ble skadd og brannårsaken er ukjent, men det er mistanke om at noen ungdommer kan ha noe med den å gjøre.

Storbrann

Brannen brøt ut ved 17.30-tiden i lokalene til dykkerfirmaet IMC Diving.

– Brannen ble meldt fra mange kanter samtidig, og vi så røyken da vi rykket ut. På grunn av det tørre været var brannberedskapen i Bergen på topp, og vi rykket ut med det vi hadde, sier Kallekleiv. Han opplyser at 40 brannfolk og et tjuetall politi og ambulansefolk var i aksjon under brannen.

Da de kom fram, var bygningen fullstendig overtent og brannfolkene måtte konsentrere seg om å redde nabobygningene. Her fikk de god hjelp av supplyskipets vannkanoner.

Mistanke

Brannvesenet og politiet vil foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen, men ifølge nettavisene til Bergensavisen og Bergens Tidende har vitner sagt at den startet på taket til bygningen, som ligger helt nede ved sjøen. Noen ungdommer skal ha grillet på taket av bygningen like før brannen begynte.

Politiet opplyser at de jaget vekk noen ungdommer fra stedet, og fire barn eller ungdommer skal senere ha blitt avhørt som vitner til brannen.

Farlig

Selv om brannen var under kontroll mandag kveld, var det fortsatt eksplosjonsfare på stedet. Politiet opplyser at det var minst en flaske med acetylen inne i brannruinene.

Brannvesenet og supplybåten fortsatte derfor å pøse på med vann for å kjøle ned brannstedet. Politiet vurderte også å skyte hull i flasken.

Det var en tid fare for at en tank med flybensin skulle eksplodere, men ved 19.30-tiden var denne faren over.

Gnister fra brannen nede ved sjøen spredte seg også til Sandviksfjellet noe hundre meter unna. Der begynte det å brenne i den tørre skogen. En liten regnskur og et brannhelikopter fikk raskt slukket flammene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus