Det ultimate rockebandet?

<p>Hadde Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Flea og Keith Moon spilt sammen hadde de utgjort besetningen i det ultimate bandet.</p>
Hadde Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Flea og Keith Moon spilt sammen hadde de utgjort besetningen i det ultimate bandet.

Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Keith Moon og Flea hadde vært besetningen i Det Ultimate Rockebandet dersom leserne til Gigwise hadde fått bestemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire musikerne, med Flea som den eneste gjenlevende, ville dersom de spilte sammen blitt det ultimate rockebandet. Det ideelle bandets besetning er resultatet av en leserkåring musikknettstedet Gigwise har holdt på sine hjemmesider.

På spørsmål om hvem som burde ha vært vokalist i bandet, vant den tidligere Queen-vokalisten Freddie Mercury, som døde i 1991, soleklart med hele 35 prosent av stemmene. På andreplass kom The Rolling Stones-vokalist Mick Jagger, med 15 prosent av stemmene, og på tredjeplass kom Nirvanas Kurt Cobain (10 prosent).

Jimi Hendrix var favoritt som bandets gitarist og vant suverent foran Slash (Guns N' Roses og Velvet Revolver) og Led Zeppelins Jimmy Page.

Resten av bandet består av Flea fra Red Hot Chili Peppers på bass - som vant over The Beatles' Paul McCartney - og The Whos Keith Moon på trommer.

Avstemningen er laget i forbindelse med utgivelsen av videospillet Rock Star. Blant andre ting leserne av Gigwise har stemt over, er rockens villeste stunt - hvor Ozzy Osbourne ble kåret som vinner for å ha bitt hodet av en flaggermus på scenen.

Freddie Mercurys gamle band Queen vant i kategorien beste konsertopptreden for bandets innsats på Live Aid på Wembley i 1985.

Hvem mener du burde vært med i det ultimate rockebandet? Si hva du mener i kommentarfeltet nedenfor.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus