Støtter student-hijab

<p>Illustrasjonsfoto: AP. </p>
Illustrasjonsfoto: AP. 

50 prosent støtter bruken av hijab på offentlige skoler i Irland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cirka halvparten av irene mener bruken av hijab bør være tillatt på offentlige skoler viser en spørreundersøkelse.

48 prosent av irene støtter hijab i skolen, 39 prosent er mot mens 13 prosent har svart at de ikke mener noe spesielt om saken, melder Irish Times.

Utdanningsminister Batt O’Keeffe sier at regjeringen vil vurdere å dele ut retningslinjer for bruk av hijab i offentlige skoler når de formulerer sin interkulturelle utdanningsstrategi senere i 2008.

Islam er nå Irlands tredje største religion, etter at antallet muslimer i landet steg med 70 prosent mellom 2002 og 2006.

Totalt sier 32.500 personer at de er muslimer. Ut av dem har 55 prosent bakgrunn fra Asia eller Afrika, mens 31 prosent har irsk statsborgerskap, rapporterer Irlands svar på Statistisk Sentralbyrå.

Det er flest unge som støtter bruken av hijab, mens motstanden øker jo eldre respondentene blir. Kvinner er også mer positive enn menn. Henholdsvis 55 prosent av de spurte kvinnene var for, mens bare 42 prosent av mennene delte denne meningen.

Av de 1000 personene som ble spurt er cirka 49 prosent enige i at staten burde lage klare retningslinjer for bruken av hijab, mens 41 prosent mener det er unødvendig for staten å bruke tid på dette. Ti prosent har ingen mening om spørsmålet.

Personvernpolicy