Selger sex for 300 millioner i året

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det norske sexmarkedet omsetter for 300 millioner kroner i året, ifølge et estimat fra politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag er det åpen høring om det omstridte lovforslaget som vil forby kjøp og salg av sex i Norge. En kartlegging av omfanget av sexsalget i Norge utført av politiet, viser at det er et meget pengesterkt marked som loven vil til livs

– Vi mener 300 millioner kroner er et nøkternt anslag. Trolig er summene ennå høyere. Hvor mye av pengene kvinnene beholder, og hvor mye av summen som forsvinner ut av Norge, er det umulig å si, sier leder Øyvind Nordgaren i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politiet til VG.

Estimatet er basert på opplysninger hentet fra 2.500 ulike prostituerte kvinner i Norge. 100 millioner kroner skal stamme fra salg på gata i Oslo, og ytterligere 200 millioner kroner kommer fra innemarkedet i hele landet.

Det skal være mellom 100 og 150 prostituerte på gata i Oslo til enhver tid. I gjennomsnitt skal de tjene 3.000 kroner i døgnet. I innemarkedet anslår politiet at 1.500 kvinner står bak 2.000 annonser, og enhver slik annonse tjener inn minst 100.000 kroner i året. Ganget opp blir summen rundt 300 millioner kroner.

Politiet støtter i tillegg opp disse beregningene med resultatene fra en dom i Oslo tingrett i desember. En sveitsisk hallik erkjente da å ha tjent 1,8 millioner kroner av et samlet sexsalg på rundt fire millioner kroner over en periode på åtte måneder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus