Brokeback Mountain til operaen

<p>(Foto/Copyright: Sandrew Metronome Norge) </p>
(Foto/Copyright: Sandrew Metronome Norge)

Den prisbelønte kjærlighetshistorien inntar scenen i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Annie Proulx novelle om de to forelskede cowboyene bergtok en hel verden i 2006 da den ble filmatisert av regissør Ang Lee. Filmen fikk tre Oscar-priser og nå skal historien overføres til operascenen. Forventet premiere på stykket er våren 2013, skriver Reuters.

- Helt siden jeg leste Annie Proulxs fantastiske historie, har jeg ønsket å lage en opera basert på den, og det gjør meg veldig glad at Gerard Mortier og New York City opera har gitt meg muligheten til å gjøre det, sier Charles Wuorinen, som skal skrive operaen, i en pressemelding.

Wuorinen som er 70 år gammel har én gang tidligere skrevet en opera til New York City Opera. Hans versjon av Salman Rushdies fortelling Harun og eventyrhavet hadde premiere på Manhattan i 2004.

Den nå avdøde Heath Ledger og Jake Gyllenhaal spilte hovedrollene i filmversjonen. Historien foregår på 1960-tallet og handler om cowboyene Ennis og Jack som forelsker seg i hverandre og som utvikler et komplisert forhold som varer i over 20 år.

Les også:

- En ubehagelig opera

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus