Forsikring mot værgudene

Forsikring mot værgudene
Forsikring mot værgudene

Hos Lloyds i London er det fullt mulig å forsikre seg mot dårlig vær, nå kan det bli vanligere, også i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se for deg følgende scene: Du har nettopp tatt din far i armen og er på vei ned mellom radene av venner og familie. Neders står drømmepartneren din og venter på deg. En lett bris stryker over forsamlingen ute på svaberget. Alt er perfekt.

Men så åpner alle himmelens sluser seg og det regner både katter, hunder og hekser.

Nå kan du sikre deg mot værgudenes vrede. Ved å kjøpe en spesialforsikring kan du få erstattning både for bryllup, rockekonserter og andre arrangementer som regner bort.

- Svensker fikk erstatning

Nylig ble det kjent at et svensk par får 20.000 kroner i erstatning etter at ferien deres i Thailand ble våt, våtere, våtest. Det har Allmänna Reklamationsnämnden i Sverige bestemt.

Paret hadde bedt turoperatøren om å velge reisemål for dem, men da de kom til øya Koh Samui i Thailandbukta, ble de møtt av monsunregn og oversvømte gater.

Forbrukerrådet tror ikke mange norske turister vil nå fram med lignende krav.

- Må ha spesialforsikring

- Hovedregelen er at man ikke får noen erstatning for dårlig vær, uttalte juridisk rådgiver Elise Marie Korsvik til Dagbladet for noen dager siden.

Kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), er enig med henne i det.

- Når det gjelder reiseforsikring er det i prinsippet ikke mulig å få erstatning for dårlig vær, sier han.

Men nå åpner han altså døren på gløtt.

- Det er mulig å be om spesialforsikring i forbindelse med spesielle arrangementer, for eksempel hvis det er snakk om et utendørs bryllup, fortsetter Haakonsen til ANB.

Svært dyrt

Slike forsikringer vil imidlertid bli svært dyre.

- Vi tror at både det å bygge glasstak eller leie store telt vil bli rimeligere enn det vi og andre måtte hatt i premie for å gå inn på slike avtaler, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen i TrygVesta Forsikring.

Informasjonssjef Jack Frostad i If Skadeforsikring forteller at hans selskap har fått forespørsler om å forsikre utendørs brylluper mot dårlig vær. Men som kollegaen er han skeptisk til å inngå slike avtaler.

Hvis du har planlagt et bryllup til slutten av uken, bør du kanskje heller ta en kikk på værmeldingen. Det finner du her.

Personvernpolicy