Nytt skjelv ved «jordskjelvdam» i Kina

<div class="viewNews">Kinesiske myndigheter prøver å tappe «jordskjelvdammen» Tangjiashan som ble dannet etter skjelvet i Sichuan i mai. Området ble rammet av nok et etterskjelv mandag. Foto: SCANPIX</div>
Kinesiske myndigheter prøver å tappe «jordskjelvdammen» Tangjiashan som ble dannet etter skjelvet i Sichuan i mai. Området ble rammet av nok et etterskjelv mandag. Foto: SCANPIX

Området ved den store Tangjiashan-innsjøen som ble dannet etter jordskjelvet i Sichuan i mai, ble mandag rammet av nok et kraftig etterskjelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innsjøen ble rammet av skjelvet ved 11-tiden, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Vannivået i den enorme innsjøen sørvest i Kina har den siste tiden steget faretruende. Jordmasser og stein har etter skjelvet i mai blokkert elveløpet, og kraftig regnvær har økt vannmengden og presset på den naturskapte demningen.

Frykten er at demningen nå skal gi etter.

Lørdag ble det åpnet en dreneringskanal for å få bort vann fra området. Men tilførselen av vann til innsjøen er nesten fem ganger større enn mengden vann som går ut via kanalen, opplyser lederen for det meteorologiske instituttet i Sichuan-provinsen til Xinhua.

Flere hundre soldater har den siste uka prøvd å sikre innsjøen, som er en av om lag 30 «jordskjelvdammer» som oppsto da det massive jordskjelvet rammet det sørvestlige Kina 12. mai. (©NTB)

Personvernpolicy